Allt är inte som det verkar på ytan

Kanske har du hört uttrycket att man endast har 15 sekunder på sig att göra ett bra intryck på någon. Det tar alltså 15 sekunder innan någon tappar intresset, gillar dig eller i värsta fall dömer dig. Detta gäller självklart även webbsidor. Du har inte många sekunder på dig att ge ett förtroendegivande intryck till de personer som sökt på din sida. Du måste alltså kunna fånga dem direkt.

Kanske låter det som om människor är ytliga och inte ser det som finns bakom, att innehållet faktiskt kan vara mer givande än designen. Men tyvärr så fungerar det inte så i vår vardag – din text och innehåll kan vara intressant, men utan en snygg design så tappar människor fokus och kommer tyvärr inte att läsa det du skrivit. Ju snyggare och fräschare design, och mer lockande rubriker och bilder, desto mer intressant är din blogg eller hemsida. Men överdesigna den inte, om du lägger ut för mycket information kanske det blir för mycket vilket faktiskt också ger ett dåligt intryck. Lagom är alltså det som är måttet för en väldesignad hemsida.

Det kan vara så att du lägger ner timmar på att skriva och publicera bilder på din blogg, men eftersom du inte bryr dig lika mycket om din presentation och din design, kanske din hemsida inte blir så populär som du kanske skulle vilja. Därför är det viktigt att tänka på hur du presenterar ditt innehåll på din hemsida så att dina läsare faktiskt återkommer och rekommenderar dig till andra.

Genom att ta hjälp av en webbdesigner eller webbutvecklare kan du skapa professionella sidor som lockar läsare att stanna kvar. Du vill se till att de blir lika imponerade av din design som ditt innehåll. Du vill visa dem att ditt yttre, alltså din hemsida är väldesignad och strukturerad.