Bloggen Cheap domain

Jag har alltid varit intresserad av webbutveckling, webbdesign och affiliatemarknadsföring. I denna blogg ska jag försöka förklara lite tydligare. Det är långt ifrån alla som vet vad detta är så därför behövs en tydligare presentation.

Webbutveckling

Detta handlar om att utveckla och skapa hemsidor online. Om du inte bygger din egen hemsida kan du istället bygga hemsidor för andra. Att bygga en hemsida är inte lätt och du måste ha lärt dig att koda och att bygga upp dessa hemsidor från grunden och det kan du göra genom utbildning. När du är färdigutbildad är det bara att börja jobba. Kanske kan du starta ett eget företag och designa hemsidor till andra.

Webbdesign

Webbdesign handlar om hur du designar hemsidan och det gör att du eller en webbdesigner kan skapa en hemsida för dig som är unik för just dig. Webbdesign är däremot inte så lätt som du skulle kunna tro. Webbdesignern måste gå igenom några steg innan det blir en färdig hemsida. Det första steget är en behovsanalys som kartlägger hur stort behovet för en ny hemsida är. En grafisk designer jobbar med webbdesign och skissar upp idéer och exempel på hur hemsidan kan se ut. Det är steg två i processen. När allt är godkänt och dubbelkollat med ägaren av webbsidan, designar den grafiska designern hemsidan.

Affiliate marketing

Detta marknadsföringssätt har genom åren blivit mer populärt och det innebär att om du har en blogg, kan du samarbeta med ett företag och göra reklam för dem på bloggen. Du kan få en länkadress eller banner som du ska lägga upp på din blogg. När läsarna besöker din blogg kommer de att kunna se länken och genom den skickas vidare till företaget som ligger bakom. Om besökarna sedan handlar på hemsidan kommer du att få en liten provision från deras köp, för att du gör reklam för dem.