Gör en hemsidan om hunddagis

Ikväll jobbar jag på en hemsida till ett hunddagis. Det är rätt roligt. Jag besökte hunddagiset förra veckan och vi pratade om vad det är för slags hemsida de vill ha, vad de har för budget, vilka som besöker sidan och allt sådant jag alltid går igenom med en ny kund. Eftersom deras budget inte var så stor bestämde vi oss för en ganska enkel sida byggd i WordPress så att de sedan själva kan uppdatera den.

På första sidan välkomnas man av dagisets namn och en bild på några hundar som står med personalen utanför huset. Jag passade på att fota lite när jag var där så att jag skulle ha bildmaterial att jobba med. Några bilder tar jag också från pixabay.com och liknande sidor. En mycket kort presentation av dagiset på startsidan och resterande information på undersidor. Sidan går i brunt och grönt, ganska lugna nyanser, för att anspela på natur och för att huset är vitt med bruna knutar och detaljer, det ligger dessutom omgivet av skog. Det börjar se bra ut, men jag får nog justera typsnitt och annat innan jag är nöjd.

I menyn finns sidor som Om oss, På dagiset, Priser, Ansök om plats samt Sjukanmälan. På sidan där man kan ansöka om plats har jag gjort ett enkelt formulär man fyller i direkt på sidan och klickar på ”skicka” så går det till dagisets mejladress. Sidan med sjukanmälan är dessvärre bara ett telefonnummer där man kan sms:a eller ringa personalen om hunden inte kommer. Det hade varit roligt att fixa en mer avancerad funktion. Alltså avancerad för mig, men enkel för dem. Tyvärr låg det utanför deras budget.

Jag tror jag ska göra en sida med aktuella nyheter också. Om en sådan är bra eller inte beror på ifall de använder den. Gör de inte det så ofta ser det trist ut med gamla nyheter.