Hemsidor som säljer

Behöver ditt företag en hemsida? Eller har ni redan en, men den känns hopplöst föråldrad och behöver göras om? Jag tänkte dela med mig av lite tips på vad som är bra att tänka på inför en ny hemsida. Oavsett om ni kommer att göra sidan själva eller anlita någon är det klokt att tänka igenom lite olika punkter.

  • Börja med att fundera på om hemsidan över huvud taget är uppdaterad och fyller sin funktion. De som söker sig dit, hittar de det de letar efter? Är det lätt att kontakta er? Om svaret är ja bör ni fundera på om sidan är snygg och tilltalande, om den har de funktioner ni vill ha (varken mer eller mindre) och om den är enkel att använda.
  • Börja alltid med hemsidans besökare. Vilka är det som kommer till sidan? Vilka vill du ska komma till sidan? Vad letar de efter och vad förväntar de sig att hitta på din sida? Det är här du ska lägga ihop ett och ett: Kommer rätt personer till din sida och hittar de enkelt det de letar efter? Nu ska du fånga upp de här personerna. De ska bli dina kunder. Och de som redan är dina kunder ska fortsätta vara det. Utgå från deras behov när du gör sidan. Gör allt för att underlätta för dem när de söker fakta, behöver hjälp eller vill kontakta er.
  • Sätt gärna upp mål. Det kan vara hur många besökare du vill ha, till exempel 3 000 besök i månaden, eller det kan vara hur många som tar kontakt med er via hemsidan eller antal nya kunder ni får via sidan. Fundera sedan på hur du kan nå det målet. Utöver att ge kunderna det de vill ha, kan du ge lite extra. Ett sätt är att dela med sig av sin kunskap så de får förtroende för er.