Ibland är det svårt att hitta kunder

Ja, som rubriken säger: Ibland är det svårt att hitta kunder. De flesta får jag faktiskt genom rekommendationer från gamla kunder och det är förstås det bästa, men eftersom de inte är tillräckligt många räcker det inte i nuläget. Jag skulle verkligen vilja försörja mig på att jobba hemifrån via datorn och jag tycker att jag är rätt bra på webb, så … Jag måste hitta en lösning.

Jag försöker ta till lite okonventionella metoder. Förra helgen satte jag upp lappar i närområdet. Det är en klassiker, men inte just i webbsammanhang. Jag tänkte som så att många små företag, enskilda firmor och föreningar kanske inte tänker så mycket på sin hemsida och inte heller letar efter sådan information på nätet. Men om jag kan fånga dem som privatpersoner när de är på Ica eller går ut med hunden, då kanske jag får en ny lokal kund. Jag skrev att jag erbjuder en timmes gratis konsultation där jag tar en titt på befintlig hemsida, om de har en sådan, och utifrån deras behov kommer med ett förslag. Sedan är det upp till dem att tacka ja eller nej. Hoppas jag får något napp!

I dag skrev jag upp mig att vara med på en lokal företagarmässa i idrottshallen om en månad. Lokala företag ställer ut för både allmänheten och för varandra. Det brukar vara många olika företag där, från butiker och frisersalonger till städfirmor och annat. Även en del idrottsklubbar brukar vara med och visa upp sin barnverksamhet. Alla behöver en hemsida så jag tror att det är bra för mig att synas där. Förhoppningsvis är det lättare att be en lokal person som man träffat på riktigt om hjälp. Jag tänkte ha med mig min laptop så kan jag visa olika exempel och de kan visa sin sida och vi kan diskutera på plats.